HORECA
NAJPOPULARNIEJSZE TEMATY:
KUCHNIA WEGETARIAŃSKA
2 dniowe szkolenie dla 1 osoby
2700 zł
KUCHNIA ZERO WASTE
2 dniowe szkolenie dla 1 osoby
2500 zł
KUCHANIA WEGAŃSKA
2 dniowe szkolenie dla 1 osoby
2700 zł
TRENDY W CUKIERNICTWIE
5 dniowe szkolenie dla 1 osoby
3900 zł
TRADYCYJNA KUCHNIA POLSKA
W NOWOCZESNEJ ODSŁONIE
2 dniowe szkolenie dla 1 osoby
2500 zł
TAJNIKI PRACY BARISTY
2 dniowe szkolenie dla 1 osoby
2500 zł
SZKOLENIE BARMAŃSKIE
3 dniowe szkolenie dla 1 osoby
3750 zł
SZKOLENIE KELNERSKIE
2 dniowe szkolenie dla 1 osoby
2200 zł
KUCHNIA ZERO WASTE
Podczas szkolenia uczestnicy uczą się nowych propozycji przystawek, zup i da głównych. Za każdym razem są to dania nie tylko nowoczesne o wyszukanej, zaskakującej nucie smakowej, ale również dania, które wdrażają ideologię zero waste. Od początku szkolenia grupa uczy się nie tylko przygotowywania, magazynowania ich odtwarzania oraz zachowywania minimum 30% marży na każdym daniu. Tym samym po ukończeniu szkolenia kucharze, pomoce kuchenne podnoszą swoją wiadomości analizy kosztowej karty i optymalizacji w tym zakresie. Wdrażanie coast food'u jest obecnie niezbędne dla utrzymania restauracji z uwagi na kolejne zwyżki cen półproduktów, surowców i kosztów stałych.
- Celami szkolenia są:
- Wdrożenie ideologii zero waste
- Nauka serwowania trendowych przystawek, zup i dań głównych
- Optymalizacja coast food'owa karty menu
- Skomponowanie nowej karty menu
- Wprowadzenie usprawnińe w gospodarce magazynowej i organizacji pracy na kuchni
W efekcie szkolenia Klient otrzymuje nową kartę menu, zespół kucharski potrafiący ją magazynować i serwować. Gwarantujemy, że nowe rozwiązanie pozwoli zwiększy zyski lokalu!
CZAS NA RYBĘ
Szkolenie ma na celu zdobycie wiedzy na temat obróbki i serwowania ryb i dań, zup, wywarów rybnych. W efekcie szkolenia uczestnik zna nowoczesne trendy, techniki, zasady i metody przygotowywania potraw rybnych. Potrafi wykorzystać każdy element ryby tak by optymalizować kartę menu kosztowo. Umie sprawnie filetować rybę co wbrew pozorom nie jest tak trudną sztuką. Podczas warsztatów uczestnicy samodzielnie przygotowują dania po to by nabyć przede wszystkich umiejętności i doświadczać na własnym przykładzie.
- Celami szkolenia są:
- Popraw ergonomii i tempa pracy podczas produkcji da rybnych Nauka nowych trendów kulinarnych związanych z serwowaniem ryb
- Nauka wykorzystywania "ryby do koca" czyli optymalizacji kosztowej
- Praktyczne przećwiczenie najmodniejszych da rybnych Skomponowanie dedykowanych dla klient da rybnych
KULINARNE INSPIRACJE Z CAŁEGO ŚWIATA
Szkolenie zostało skomponowane w odpowiedzi na aktualne potrzeby branży gastronomicznej. Rosnące koszty stałe, obostrzenia pandemiczne, trudności kadrowe - to wszystko sprawia, ze coraz trudniej jest przyciągnąć do siebie i utrzymać w gronie stałych klientów nowych gości lokali. Nasi Szefowie Kuchni wybrali najlepiej sprzedające się elementy menu z różnych zakątków świata. Przygotowali szkolenie podczas, którego uczestnik nauczy się jak ekonomicznie, prawidłowo a jednocześnie finezyjnie I trendowe dania. Nauczy się również właściwych dla nich technik obróbki, magazynowania jak również pozna źródła pozyskiwać produktów i półproduktów. Nauczy się jak je prawidłowo magazynować i odtwarzać.
- Celami szkolenia są:
- Unowocześnienie oferty tak by utrzymać obecnych i zachęcić nowych klientów;
- Nauka produkcji i serwowania trendowych dań z różnych krańców świata czyli obecnego "must have" każdego kucharza;
- Optymalizacja coast food'owa karty menu;
- Wprowadzenie usprawnień w gospodarce magazynowej i organizacji pracy na kuchni;
SZKOLENIE KELNERSKIE
Szkolenie jest skierowane do pracowników restauracji, bistro, którzy potrzebują wzmocnić swoją wiedzę i umiejętności z zakresu kompetencji niezbędnych do profesjonalnego wykonywania zawodu kelner. Ciągle zmieniające się trendy, techniki i coraz bardziej wymagający klienci motywują pracowników restauracji do stałego podnoszenia swoich kompetencji. Udział w tym kompleksowym szkoleniu pozwoli za nimi nadążyć, a czasami być "o dwa kroki przed".
Szkolenie ma na celu zdobycie wiedzy na temat łączenia tradycji i nowoczesnych rozwiązań pracy na sali restauracyjnej. Wizerunek kelnera, dbałość o szczegóły podczas serwisu i kunszt opowiadania o serwowanych daniach - to obszary, które wzmocnimy podczas szkolenia.