AKADEMIE
NAJPOPULARNIEJSZE TEMATY
AKADEMII MENEDŻERA
GASTRONOMII
godzina szkolenia dla 1 osoby
294,12 zł
SKUTECZNOŚĆ MENADŻERSKA ORAZ KOMUNIKACJA I WYKORZYSTYWANIE INFORMACJI
godzina szkolenia dla 1 osoby
294,12 zł
ELEMENTY ORIENTACJI STRATEGICZNEJ
I SKUTECZNOŚCI MENADŻERSKIEJ
godzina szkolenia dla 1 osoby
294,12 zł
ZARZĄDZANIE ZESPOŁEM
godzina szkolenia dla 1 osoby
294,12 zł
SKUTECZNOŚĆ MENADŻERSKA
godzina szkolenia dla 1 osoby
294,12 zł
ELEMENTY SKUTECZNOŚCI MENADŻERSKIEJ I ZARZĄDZANIA PRZEDSIĘBIORSTWEM
godzina szkolenia dla 1 osoby
294,12 zł
ZARZĄDZANIE PRZEDSIĘBIORSTWEM
godzina szkolenia dla 1 osoby
294,12 zł
ELEMENTY ZARZĄDZANIA PRZEDSIĘBIORSTWEM
I PRZYWÓDZTWA
godzina szkolenia dla 1 osoby
294,12 zł
ORIENTACJA STRATEGICZNA
DZIEŃ I PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ
- Szanse rynkowe i potrzeby klientów jako potencjał do wykorzystania;
- Wpływ otoczenia, zmian technologicznych i społecznych na kreowanie nowych potrzeb;
- Analiza SWOT w odniesieniu do otoczenia i przedsiębiorstwa;
- Skalkulowane ryzyko w osiąganiu celów biznesowych;
- Zasady zorganizowanego działania w oparciu o analizę SWOT, szanse rynkowe i niezaspokojone potrzeby klientów;
- Przekonywanie innych do swoich planów i decyzji;
DZIEŃ II OKREŚLANIE CELÓW I PRIORYTETÓW
- Zarządzanie przez cele;
- Planowanie działań bieżących i długoterminowych;
- Definiowanie celów strategicznych i operacyjnych;
- Określanie priorytetów i terminów realizacji;
- Przygotowywanie harmonogramów;
- Zapewnianie zasobów;
- Definiowanie barier i czynników utrudniających realizację celów i planów;
SKUTECZNOŚĆ MENEDŻERSKA
DZIEŃ I: ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW
- Metody i techniki analizy problemów;
- Narzędzia ICT wspierające procesy zarządcze;
- Identyfikowanie istniejących problemów;
- Angażowanie pracowników w rozwiązywanie problemów;
- Planowanie i wdrażanie zmiany;
- Wiarygodność a wpływ na budowanie relacji;
- Zdobywanie zaufania pracowników;
DZIEŃ II: RADZENIE SOBIE ZE STRESEM
- Symptomy odczuwalnego stresu;
- Techniki i metody radzenia sobie ze stresem;
- Aktywne i pasywne metody radzenia sobie ze stresem;
- Redukowanie stresu psychicznego i fizycznego;
- Wpływ zdrowego stylu życia na radzenie sobie ze stresem;
- Pomoc w trudnych sytuacjach;
ZARZĄDZANIE PRZEDSIĘBIORSTWEM
DZIEŃ I ZARZĄDZANIE PROCESAMI
- Procesowe podejście do zarządzania - podstawowe pojęcia
- Definiowanie procesów
- Identyfikowanie procesów kluczowych
- Kontrola procesu
- Analiza wyników kontroli i definiowanie wniosków do wdrożenia
- Wdrażanie ulepszeń w procesach
- Narzędzia ICT w strategicznym zarządzaniu procesowym
DZIEŃ II ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ
- Podstawowe zasady i pojęcia systemów zarządzania jakością
- Audyt wewnętrzny w firmie
- Audyt a monitoring
- Planowanie i wdrażanie monitoringu zarządzania jakością w organizacji
- Zarządzanie kompetencjami - dobieranie ludzi do realizacji wdrożenia systemu zarządzania jakością w firmie
- Wykorzystywać metod techniki dzielenia się wiedzą w zakresie zarządzania jakością w przedsiębiorstwie
- Ewaluację dokonanych wdrożeń i wyciąganie wniosków
ZARZĄDZANIE ZESPOŁEM
DZIEŃ I DELEGOWANIE ZADAŃ I UPRAWNIEŃ
- Czynniki wpływające na złożoność i trudność delegowanych zadań;
- Zarządzanie przez cele;
- Zasoby indywidualne i organizacyjne a realizacja zadań;
- Wpływ delegowania uprawnień na procesy w firmie;
- Komunikacja i jej wpływ na efektywność wykonywania zadań;
- Atmosfera sprzyjająca realizacji zadań;
DZIEŃ II OCENA PRACOWNIKÓW
- Etapy procesu oceniania;
- Rodzaje, metody i narzędzia oceniania;
- Analiza pracy osób zatrudnionych;
- Komunikowanie wyników oceny;
- Obiektywna rozmowa oceniająca;