AKADEMIE

NAJPOPULARNIEJSZE TEMATY 

AKADEMII MENEDŻERA

GASTRONOMII

godzina szkolenia dla 1 osoby

294,12 zł

SKUTECZNOŚĆ MENADŻERSKA ORAZ KOMUNIKACJA I WYKORZYSTYWANIE INFORMACJI

godzina szkolenia dla 1 osoby

294,12 zł

ELEMENTY ORIENTACJI STRATEGICZNEJ 

I SKUTECZNOŚCI MENADŻERSKIEJ

godzina szkolenia dla 1 osoby

294,12 zł

ZARZĄDZANIE ZESPOŁEM

godzina szkolenia dla 1 osoby

294,12 zł

SKUTECZNOŚĆ MENADŻERSKA

godzina szkolenia dla 1 osoby

294,12 zł

ELEMENTY SKUTECZNOŚCI MENADŻERSKIEJ I ZARZĄDZANIA PRZEDSIĘBIORSTWEM

godzina szkolenia dla 1 osoby

294,12 zł

ZARZĄDZANIE PRZEDSIĘBIORSTWEM

godzina szkolenia dla 1 osoby

294,12 zł

ELEMENTY ZARZĄDZANIA PRZEDSIĘBIORSTWEM

I PRZYWÓDZTWA

godzina szkolenia dla 1 osoby

294,12 zł

ORIENTACJA STRATEGICZNA

DZIEŃ I PRZEDSIĘBIORCZOŚĆ

  • Szanse rynkowe i potrzeby klientów jako potencjał do wykorzystania;
  • Wpływ otoczenia, zmian technologicznych i społecznych na kreowanie nowych potrzeb;
  • Analiza SWOT w odniesieniu do otoczenia i przedsiębiorstwa;
  • Skalkulowane ryzyko w osiąganiu celów biznesowych;
  • Zasady zorganizowanego działania w oparciu o analizę SWOT, szanse rynkowe i niezaspokojone potrzeby klientów;
  • Przekonywanie innych do swoich planów i decyzji;

DZIEŃ II OKREŚLANIE CELÓW I PRIORYTETÓW

  • Zarządzanie przez cele;
  • Planowanie działań bieżących i długoterminowych;
  • Definiowanie celów strategicznych i operacyjnych;
  • Określanie priorytetów i terminów realizacji;
  • Przygotowywanie harmonogramów;
  • Zapewnianie zasobów;
  • Definiowanie barier i czynników utrudniających realizację celów i planów;

SKUTECZNOŚĆ MENEDŻERSKA

DZIEŃ I: ROZWIĄZYWANIE PROBLEMÓW

  • Metody i techniki analizy problemów;
  • Narzędzia ICT wspierające procesy zarządcze;
  • Identyfikowanie istniejących problemów;
  • Angażowanie pracowników w rozwiązywanie problemów;
  • Planowanie i wdrażanie zmiany;
  • Wiarygodność a wpływ na budowanie relacji;
  • Zdobywanie zaufania pracowników;

DZIEŃ II: RADZENIE SOBIE ZE STRESEM

  • Symptomy odczuwalnego stresu;
  • Techniki i metody radzenia sobie ze stresem;
  • Aktywne i pasywne metody radzenia sobie ze stresem;
  • Redukowanie stresu psychicznego i fizycznego;
  • Wpływ zdrowego stylu życia na radzenie sobie ze stresem;
  • Pomoc w trudnych sytuacjach;

ZARZĄDZANIE PRZEDSIĘBIORSTWEM

DZIEŃ I ZARZĄDZANIE PROCESAMI

  • Procesowe podejście do zarządzania - podstawowe pojęcia
  • Definiowanie procesów
  • Identyfikowanie procesów kluczowych
  • Kontrola procesu
  • Analiza wyników kontroli i definiowanie wniosków do wdrożenia
  • Wdrażanie ulepszeń w procesach
  • Narzędzia ICT w strategicznym zarządzaniu procesowym

DZIEŃ II ZARZĄDZANIE JAKOŚCIĄ

  • Podstawowe zasady i pojęcia systemów zarządzania jakością
  • Audyt wewnętrzny w firmie
  • Audyt a monitoring
  • Planowanie i wdrażanie monitoringu zarządzania jakością w organizacji
  • Zarządzanie kompetencjami - dobieranie ludzi do realizacji wdrożenia systemu zarządzania jakością w firmie
  • Wykorzystywać metod techniki dzielenia się wiedzą w zakresie zarządzania jakością w przedsiębiorstwie
  • Ewaluację dokonanych wdrożeń i wyciąganie wniosków

ZARZĄDZANIE ZESPOŁEM

DZIEŃ I DELEGOWANIE ZADAŃ I UPRAWNIEŃ

  • Czynniki wpływające na złożoność i trudność delegowanych zadań;
  • Zarządzanie przez cele;
  • Zasoby indywidualne i organizacyjne a realizacja zadań;
  • Wpływ delegowania uprawnień na procesy w firmie;
  • Komunikacja i jej wpływ na efektywność wykonywania zadań;
  • Atmosfera sprzyjająca realizacji zadań;

DZIEŃ II OCENA PRACOWNIKÓW

  • Etapy procesu oceniania;
  • Rodzaje, metody i narzędzia oceniania;
  • Analiza pracy osób zatrudnionych;
  • Komunikowanie wyników oceny;
  • Obiektywna rozmowa oceniająca;

WASZE OPINIE

CELVER WAY SP. Z O.O. Jagiellońska 49/11, 10-274 Olsztyn 
Strona utworzona za pomocą usługi Webnode Ciasteczka
Załóż darmową stronę internetową!